En fodboldspiller rammer muren

Der er meget godt at hente i bøgernes verden. Man kan komme ind i de vildeste eventyr, hvor orker og drager kæmper mod hinanden, og hvor der er tydelig forskel på sort og hvidt. Man kan også komme med på rejser til lande, hvor man aldrig har været, men alligevel ser det hele for sig. Man kan læse faglitteratur om det ting, man går og sysler med. Der er også mange spændende portrætbøger, hvor politikere og andre kendte portrætteres.

Og så er der bøger, hvor et menneske, der har oplevet noget skelsættende i livet, beskriver sin proces, så vi alle kan være med og få udbytte af beskrivelsen af forløbet. Den lyse side hører til den sidste kategori. I Den lyse sidebeskriver den tidligere fodboldspiller, Lars Høegh, sin kamp mod kræften i et hårdt forløb med kemoterapi, og hvordan han, gennem sin optimisme og sit lyse syn på livet, fik kæmpet sig ud på den anden side. Tilbage til livet og lyset.

Troen på den gode slutning

Den lyse side finder vi historien om denne mand, som mange af os kender fra dansk fodbold. Om hans kamp mod kræften. Den hårde tur igennem operationer og kemoterapi. Om det positive syn, der kan hjælpe en igennem mørke perioder. Det er en livsbekræftende historie. Den lyse side giver os et indblik i, hvor vigtigt det er at holde fast i lyset, og aldrig slippe det. Især ikke når mørket truer med at opsluge det. 

Den lyse side er et opløftende dokument, skrevet af en folkekær fodboldspiller, der var med på landsholdet under slutrunden i Mexico i 1986. Hans liv med fodbold og hans loyalitet med sin gamle klub er rørende læsning. Man føler med Lars Høegh, når det er allerværst. Men hans bog, Den lyse side giver tro og håb. Og det kan vi alle bruge i denne tid.

Opbyggelig læsning

Man kan få stort udbytte af at læse denne bog, lige som man kan hente god inspiration i andre lignende bøger, der handler om de store kriser i livet, og hvordan vi tackler dem. Brug dem.